Wanneer je je controlebezoek bij Tandartspraktijk Ermelo te horen krijgt dat je naar de orthodontist moet, dan is dat misschien een reden om te denken dat er iets aan de hand is met je gebit. Toch is het goed om te weten dat dit helemaal niet vreemd is. Het is dan ook goed om te weten wanneer je wordt doorgestuurd en wat je dan precies mag verwachten. Uiteindelijk komt dit jouw gebit natuurlijk ten goede. In dit artikel leer je er daarom iets meer over.

Wat is orthodontie?

Het is goed om eerst eens te bekijken wat de ortho precies voor je kan doen. Het gaat om een specialist die zich bezighoudt met de stand van jouw tanden in de kaken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het niet staat zoals het zou moeten staan. Daar is dan van alles aan te doen. Dit gebeurt vooral met de hulp van beugels. De ortho is de specialist die kan bepalen wat je nodig hebt en hoe dit aangepakt moet worden. Zo ziet jouw gebit er snel goed uit.

Precies op maat

Het fijne aan werken met de ortho is dat alles precies op jouw maat gemaakt kan worden. Door de beugel zo te maken dat deze druk op de tanden geeft, is het mogelijk om ze in de juist stand te krijgen. Het is ook belangrijk om te weten dat dit een langdurig proces is. Dat maakt het dus ook alleen maar belangrijker om met een ortho te werken waar je een goed gevoel bij hebt. Je wilt natuurlijk wel zeker zijn dat je uiteindelijk een beter gebit eraan overhoudt.

Goed te combineren

Wanneer je werkt met een orthodontist die bij de tandartspraktijk hoort, dan maakt dat het natuurlijk ook allemaal een stuk gemakkelijker. Je wilt er natuurlijk goed mee aan de slag gaan, maar het moet allemaal ook weer niet te lastig voor je worden. Dat maakt het dus juist ook fijn dat dit gewoon bij je in de buurt te verzorgen is. Zo kan je de bezoeken aan de ene specialist combineren met bezoeken aan de andere specialist.

Leave a comment