Eén van de opties die je hebt voor de bedekking van je dak is PVC dakbedekking. Dit is een kunststof dakbedekking waar mensen de laatste jaren steeds vaker voor kiezen. Dat is niet zonder reden. Dakbedekking van PVC gaat gepaard met allerlei voordelen. Zo is het een kunststof die erg licht is qua gewicht maar alsnog bijzonder stevig is. Het is stootvast en bovendien gaat dit materiaal ook nog eens lang mee. Hieronder vertellen we je meer over de voordelen van PVC dakbedekking.

Alle voordelen van PVC dakbedekking op een rij

Voor je dakwerk wil je er zeker van zijn dat je een materiaal kiest dat je dak optimaal zal beschermen. PVC dakbedekking is één van de beste opties van dit moment. Door het lichte gewicht is deze kunststof erg makkelijk aan te brengen op daken en wordt de constructie van het dak nauwelijks belast. Bovendien is PVC thermoplastisch. Hierdoor kan dit materiaal thermisch dicht gelast worden. Zo ontstaat er een vochtvrije dakbedekking. PVC dakbedekking kan op zowel platte als licht hellende daken worden toegepast. Gemiddeld gaat dit materiaal 15 tot 40 jaar mee. Je zult dus voor lange tijd plezier hebben van je PVC dakbedekking.

PVC dakbedekking kan van meerdere kleuren voorzien worden. Dat is ideaal als je dak zichtbaar is en je een eigen look wilt geven hieraan. Wit en grijs zijn populaire opties. Omdat PVC dakbedekking geregeld te maken krijgt met de zon, is het goed om te weten dat dit materiaal bestand is tegen Uv-straling. Bovendien zorgt dit er voor dat de temperatuur binnen aangenamer blijft tijdens de zomer. PVC dakbedekking heeft nauwelijks onderhoud nodig. Zelfs beschadigingen, die over het algemeen klein van aard zijn, zijn zonder problemen snel te repareren. PVC kan wortelbestendig gemaakt worden en is hierdoor ook een optie als groendak. Bovendien is de prijs lager dan EPDM.

Leave a comment