Wie van koffie houdt, zal niet schromen om een goede espressomachine in huis te halen. Kies bijvoorbeeld voor de Bezzera Magica S. Bezzera is een van de betere merken onder de espressomachines. De Magica S is met de hand samengesteld en van Italiaanse oorsprong. Bezzera maakt al sinds 1901 espressomachines. De Bezzera Magica S is voorzien van een warmtewisselaar, kopjesverwarmer en laagwaterbeveiliging. Je haalt dus een hoge kwaliteit apparaat in huis dat voorzien is van verschillende handige snufjes. En dat allemaal in een echt Italiaans jasje. 

Extra vers met een bonenmaler

Elke espressomachine gebruikt gemalen koffie om je koffie te zetten. Je kunt daarvoor gemalen koffie in een verpakking kopen. Maar wil je echt verse koffie zetten met je espressomachine, dan kies je voor een bonenmaler. Je haalt zelf de koffiebonen in huis en gebruikt de bonenmaler om de bonen te malen als je koffie gaat zetten. Verser kun je de koffie in huis niet krijgen. En vers is natuurlijk extra lekker. Bovendien bepaal je met een bonenmaler zelf hoe grof of fijn je de koffie wil en kun je dit vaak helemaal zelf afstellen. Grotere maalschijven en een krachtigere motor die op een laag toerental kan draaien zijn beter voor de maling van de bonen.

Warmtewisselaar, laagwaterbeveiliging en kopjesverwarmer

De Bezzera Magica S heeft een warmtewisselaar. Zo kun je tegelijkertijd koffiezetten en stomen, zonder dat het water eerst moet afkoelen of opwarmen. Daardoor zal je ook niet te heet water gebruiken om koffie mee te zetten. De laagwaterbeveiliging zorgt dat het apparaat uitschakelt wanneer er te weinig water in het reservoir zit. Als je deze bijvult, schakelt het apparaat weer in. En de kopjesverwarmer is handig om je warme drankjes in een warm kopje te serveren.

Leave a comment