Water heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Vanaf een rondvaartboot zijn steden en omliggende gebieden op een hele andere manier te bekijken dan vanuit een bus, auto of te voet. Een rondvaartboot wordt bestuurd door een gediplomeerde schipper. In Giethoorn kun je een rondvaart maken met een traditionele punter. Het aantrekkelijke van een boot huren Giethoorn is, dat je die boot zelf kunt besturen. Je mag ook zelf weten welke route je gaat varen. Een bootje huren in Giethoorn geeft dus veel meer vrijheid dan wanneer je met een rondvaartboot gaat.

Internationale allure

Giethoorn is er in de afgelopen tientallen jaren in geslaagd zichzelf internationaal goed op de kaart te zetten. Alle verhuurbedrijven van rondvaartboten en punters hebben een meertalige site. Daardoor kunnen de meeste internationale toeristen via Boat Rental Giethoorn online een punter reserveren voor een tocht door de vaarten en meren, waaronder de Beulakerwijde. Wie een boot huurt en niet bekend is in de omgeving kan het beste kiezen voor een bewegwijzerde route. Wie vaker een bootje huurt en de weg kent kan er zelf op uittrekken voor een tocht door de Weerribben en de Wieden.

Comfort en veiligheid

In het kalme water in de meren rondom Giethoorn is de kans op ongelukken sowieso al niet zo groot. Maar om extra veiligheid te garanderen zijn de punters voor toeristen wat stabieler gemaakt dan de originele punters. De bootjes kunnen vrijwel niet omslaan en zijn voorzien van comfortabele banken. Sommige verhuurders stellen kussens beschikbaar, waardoor je nog prettiger zit. De boten zijn allemaal voorzien van stevige stootranden, zodat er bij een botsing met een andere boot of bij aanleggen geen schade ontstaat. Ook heeft elke boot een elektromotor op een accu, die bijzonder gemakkelijk te bedienen is. Daardoor kan iedereen in Giethoorn varen.

Leave a comment