Nu de aandacht voor het milieu steeds groter wordt en de energieprijzen van fossiele brandstoffen sterk stijgen, kiezen steeds meer woningbezitters ervoor om hun huis te verwarmen met een pelletkachel. Daar moeten kleine brandbare korrels in, zogenoemde pellets. Die hebben als belangrijkste bestanddeel hout. Bij de pellets van Pelfin wordt gebruik gemaakt van duurzaam beheerd natuurlijk hardhout. Van deze houtsoorten is bekend dat ze een lange brandtijd hebben en dat er nauwelijks afval vrij komt bij het verbranden. Er is dus geen overlast van stof en as, en er is nauwelijks sprake van rook.

Duurzaam bosbeheer

Wie zich een beetje verdiept heeft in het verbranden van hout om woningen te verwarmen zal meteen de conclusie trekken dat dit helemaal niet duurzaam is. Door de pellets van Pelfin te gebruiken is dat echter wel het geval. Pelfin zorgt ervoor dat er voor elke boom die wordt verwerkt tot pellets een nieuwe boom wordt geplant. Je bent daardoor dus volledig CO2-neutraal. Dit is dus wel degelijk een verantwoorde manier om je woning te verwarmen. Bij houtpellets kopen is het handig als de inhoud van de verpakking precies in de kachel past. Bij de 12,5 kilo zakken van Pelfin is dat het geval.

Andere merken pellets

Bij Houtpellets Midden-Nederland kun je uiteraard ook kiezen voor pellets van andere merken. Er kan dus worden gekozen voor de pellets die volgens jou het meest duurzaam zijn geproduceerd, of die het beste in je kachel kunnen worden gebruikt. Er kenmerk van de pellets van Agriselect is dat ze gunstig zijn geprijsd. Pellets van Plospan staan bekend vanwege de volledig CO2 neutrale productie van de pellets. Ook de pellets van Vita Holz zijn klimaatvriendelijk, omdat ze van naaldhout worden gemaakt. De pellets van Badger worden gemaakt van allerlei lokale grondstoffen, waaronder veel houtafval.

Leave a comment