Het is voor veel mensen populair om te zwemmen of om een eigen spa te hebben. En ook voor jou is het mogelijk om een jacuzzi in de tuin te plaatsen. het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is onder andere chloor een aandachtspunt, omdat dit niet altijd even goed is voor de huid. Een jacuzzi zoutwater is in dit geval een goede oplossing. Meer weten over deze optie? Hier lees je alles wat je moet weten.

Alles over jacuzzi zoutwater

Een zoutwater jacuzzi is een jacuzzi met zoutelektrolyse. Zout bestaat uit natriumchloride. Bij zoutelektrolyse wordt het natrium van de chloride gescheiden. Dit zout wordt omgezet in chloor: je hebt daardoor nog steeds chloor in de jacuzzi maar het is een stuk minder agressief voor de huid. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een goede dosering: dit kan schadelijk zijn voor de levensduur van de jacuzzi maar ook je gezondheid. Er zijn daarom ook alternatieven beschikbaar:

  Waterbehandelingsproducten met nauwelijks gebruik van chloor: met de juiste producten is het mogelijk om de waterkwaliteit hoog te houden zonder dat je gebruik maakt van chloor.

  Automatische regeling van chloor: een automatisch doseersysteem van ph en chloor zorgt ervoor dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de kwaliteit van het water.

Wil je graag een jacuzzi in de tuin? Dan is het goed om je in te lezen over de mogelijkheden en jouw eigen wensen. Op deze manier ben je er zeker van dat je optimaal gaat genieten van je jacuzzi en hoef je je geen zorgen te maken over je huid of je gezondheid. Zorg er ook voor dat je een energiezuinige jacuzzi kiest om te besparen op de kosten. Het is altijd slim om een expert in te schakelen op het gebied van jacuzzi’s. Je bent verzekerd van expertise en vakmanschap.

Leave a comment