Het Philips Hue systeem is een gebruiksvriendelijke methode om de verlichting in je woning volledig naar wens in te stellen. Je kan elke lamp laten branden in je favoriete kleur en op de gewenste sterkte. Je kunt ook de momenten waarop lampen branden moeten van tevoren instellen. Het is zelfs mogelijk om vanaf afstand de instellingen van de verlichting in je woning aanpassen. Daarvoor zijn wel diverse componenten nodig, maar die zijn in een Hue aanbieding vaak met flinke kortingen te koop. Het meest centrale onderdeel is de Bridge. Die hoef je niet los te kopen, want die wordt al als onderdeel van een starterskit meegeleverd.

Technische kennis is overbodig

Het bedienen van de verlichting met het Philips Hue systeem gebeurt door middel van een app. Het enige wat je moet weten op het gebied van techniek is, dat alle componenten draadloos met elkaar verbonden zijn. De Philips Hue Bridge functioneert als een knooppunt, van waaruit alles draadloos wordt bediend. Je app maakt via wifi contact met de Bridge, zodat je instellingen in de bridge kunt aanpassen. De bridge bevat dus alle tabellen met helderheidsinstellingen, kleuren, in- en uitschakelmomenten van de lampen. De software in de bridge zorgt ervoor dat de lampen draadloos op de juiste wijze worden aangestuurd.

Volautomatische verlichting

Er zijn als onderdeel van het Philips Hue systeem ook componenten waarmee je de verlichting in huis volautomatisch kunt laten werken. Door middel van bewegingssensoren kun je de verlichting aanzetten in ruimtes waar iemand aanwezig is. Het is zelfs mogelijk om ‘s nachts de verlichting een poosje op slechts 10 procent te laten branden als je naar het toilet moet. Alle aanbiedingen van lampen en componenten van het Philips Hue systeem worden verzameld op een aanbiedingen platform. Dat kun je raadplegen als je van plan bent om een component met korting aan te schaffen.

Leave a comment