Veel huishoudens stappen over van gas naar inductie en hiervoor aansluiting inductie kookplaat natuurlijk noodzakelijk. Als je een inductie kookplaat wilt installeren, dan zijn een paar dingen belangrijk om te weten voordat je dit gaat doen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je het beste een vakmens kan laten komen om de inductiekookplaat te laten installeren. Het installeren van een inductie kookplaat brengt namelijk vragen met zich mee en is niet zo makkelijk als het lijkt. Ons eerste advies is dan ook om een vakmens je nieuwe inductie kookplaat te laten installeren.

Er zijn verschillende soorten stroomverbruiken

Het tweede dat belangrijk is om te weten is dat er verschillende soorten inductie kookplaten zijn. Een inductiekookplaat kan bijvoorbeeld bestaan uit twee kookplaten, maar ook uit meerdere kookplaten. Daarnaast is het bij de installatie van een inductie kookplaat ook belangrijk dat je kijkt naar de vermogens. Zo kun je met een inductiekookplaat die maximaal 3690 Watt gebruikt gewoon een stekker gebruiken, maar als je hoger gaat dan heb je een speciale stekker nodig, zoals een perilex stekker bij een vermogen van maximaal 7360 Watt. Verbruikt de kookplaat nog meer, dan is zelfs een 3-fasen meterkast hiervoor nodig.  Ook hierom is het goed om een vakmens in te schakelen, aangezien die precies zal weten welke aansluiting je nodig hebt.

Het monteren van de inductie kookplaat op het keukenblad

Ten tweede is het belangrijk om te weten dat een inductiekookplaat laten installeren op het keukenblad het keukenblad uiteraard veranderd. Zo kan het soms zijn dat het keukenblad aangepast moet worden zodat de kookplaat er past of kan het zijn dat er een deel moet worden weggesneden. Elke keuken is anders, dus ook elk keukenblad is anders. Daarom is het ook weer handig om een vakmens erbij te halen. Die zal ook de keuken kunnen aanpassen zodat de inductiekookplaat kan worden geplaatst.

Leave a comment