Soms wil je gewoon wat harder kunnen fietsen met je E-bike. Met een kleine ingreep en met behulp van E-bike opvoer sets kun je zelf heel eenvoudig jouw E-bike opvoeren. Hierdoor kun je veel harder fietsen dan de maximale snelheid van jouw E-bike. Wanneer jij jouw E-bike op gaat voeren, is het niet de bedoeling dat je op de openbare weg gaat fietsen. De fiets voldoet door het opvoeren namelijk niet meer aan de eisen waarmee een fiets is toegestaan op de weg. Wil je toch jouw E-bike opvoeren? In dit artikel lees je alles wat je er over moet weten!

E-bike opvoeren met stappenplan

Het opvoeren van je E-bike is geheel op eigen risico. Het opvoeren is voornamelijk handig als je veel rechte stukken moet fietsen, op je eigen terrein fietst of in een land aan het fietsen bent waar het wel legaal is. Als je jouw E-bike op gaat voeren, is het belangrijk dat je een uitleg elektrische fiets opvoeren helemaal opvolgt. Je wilt namelijk wel dat jouw E-bike op de juiste manier opgevoerd wordt. In een uitleg staat stap voor stap wat je precies moet doen en welke materialen en gereedschap je allemaal nodig hebt.

De voordelen van het opvoeren van je E-bike

Aan het opvoeren van je E-bike zitten handige voordelen verbonden. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je er harder mee kunt fietsen op lange afstanden. Je kunt met gemak over de grens van 25 km/uur fietsen, waardoor je een stuk sneller bent. Een ander voordeel van het opvoeren van je E-bike is dat er geen begrenzing meer is. Veel E-bikes zijn van een vrij agressieve begrenzer voorzien, wat voor een vervelend gevoel kan zorgen. Zo fiets je eindelijk op een lekker tempo en houdt ineens de motor ermee op. Het voelt dan alsof er iemand in de rem knijpt. Door jouw E-bike op te voeren heb je geen last meer van dit gevoel.

De nadelen van het opvoeren van je E-bike

Er zijn ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld illegaal om je E-bike op te voeren. Je bent hierdoor in overtreding. Daarnaast zal ook de fabrieksgarantie vervallen. Veel fabrikanten kunnen zien wanneer je jouw E-bike hebt opgevoerd, waardoor je geen gebruik meer kunt maken van de fabrieksgarantie. Verder is het ook gevaarlijker om op een hoge snelheid te fietsen. De fiets is hier niet voor gemaakt en je moet de snelheid wel aankunnen.

Leave a comment